Lexus IS Forum banner
1 - 20 of 254 Posts

· Registered
Joined
·
256 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Well, with the exception of very few i have had an SRT kit for longer than most on here. I have had my share of problems, none of which i have ever discussed on this board. I have given Mo every benefit of doubt that i could have. First and foremost the kit was professionally installed and went together quite well, albeit after nine months of waiting.
On to the real story, since the install the TRAC light has been blinking , even after resetting the ECU it will return . I informed Mo of this and he sent me a " revised " O2 wiring diagram, which was implemented and did nothing. He then assured me it was misfires and that the plug gap was incorrect, so without question a new set of properly gapped NGK's went in . And of course , no change, then he suggested that i get a printout of the snapshot( at my expense) and email it to him. I did so ( 3 times may i add ), before he finally "recieved" it . At that time he said he would check it out and call me back in a few days, never got that call. So i called him back 5 or so times and finally got a hold of him , and he said he would mail out a new ecu . Three weeks later and nothing!, call Marken and he says that he will send one. Called Mo back to inquire what would be different on this ECU , and he replied nothing. He said that when i purchased the kit i was advised that i would need O2 sims ( i was not) i am quite sure that everyone here knows that if i spent 5000 + on a turbo kit, hundreds on a custom 3 inch exhaust , even more on guages and a custom fiberglass gove box for them , i would surely have picked up a couple of lousy O2 sims while i was at if i had been told to . Not to mention that when the car had a 75 hp shot of nitrous ( dynoed at 225 at the wheels) it ran a 14.3 , and after the kit the best time is still , you guessed it, 14.3. The manifold has cracked twice , first in 4 places , some as wide as 1/8 inch , and the second time , just one crack . All of this either myself or the shop that did the install has taken care of . I am very disappointed in this situation and i will be speaking with PFS about a TEC III, headgasket and whatever the hell else it will take to beat a damn LS1!
I dont consider myself a complainer or anything of the sort , this should be evident be the fact that none of you have ever heard of these problems. I didnt come on here and speak about these problems because i assumed that SRT would remedy them . Now i feel like i have done an injustice to those who have purchased a kit since then. I apologize to those and hope that you live near enough( wino, doublins, etc.) that Mo feels like he actually has to do a good job on your kits. I have retained a lawyer in this matter and i will be pursuing this! Businesses cannot operate this way and i will not be taken . I hope this has enlightened at least some of you who had planned to buy anything from them.

P.S. Marken should be running that company


Jonathan
 

· Registered
Joined
·
5,032 Posts
Re: SRT Stage II long term update, very displeased!>>&

:eek:
 

· Registered
Joined
·
256 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Mokujin: Its an auto and unfortunately our local shop with a dyno closed shortly before the turbo install, and im quite sure the bad times have to do with the slow spool ( manifold most likely) and the electronic issues i spoke of earlier. Like i said , i do plan to go TEC III standalone and fuel upgrades soon. Not to mention the tranny isnt liking the current power level anyways, time to build that too.
 

· Registered
Joined
·
256 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Well, if we can all even imagine this, Uber is even dumber than he appears. My last name is Chadic ( very asian huh?) its German. And for god sakes I wrote the post at like 3 AM , last time i checked this was IS300.NET, not English class. And while not Yale-worthy, my post was worthy of reading and according to everyone but you UBer pretty damn easy to understand. For you who can sympathize with me , thank you , and for those thinking of doing business with this company . Think long and hard, and plan for the worst.

Jonathan Chen( so says UBER)

:roll:
 

· Moderator
Joined
·
1,741 Posts
Re: SRT Stage II long term update, very displeased!>>&

darkside_is300 sorry to hear about your problems and I hope everything works out for you. now lets get this back on topic or it is going to get locked

darkside_is300 said:
Well, with the exception of very few i have had an SRT kit for longer than most on here. I have had my share of problems, none of which i have ever discussed on this board. I have given Mo every benefit of doubt that i could have. First and foremost the kit was professionally installed and went together quite well, albeit after nine months of waiting.
On to the real story, since the install the TRAC light has been blinking , even after resetting the ECU it will return . I informed Mo of this and he sent me a " revised " O2 wiring diagram, which was implemented and did nothing. He then assured me it was misfires and that the plug gap was incorrect, so without question a new set of properly gapped NGK's went in . And of course , no change, then he suggested that i get a printout of the snapshot( at my expense) and email it to him. I did so ( 3 times may i add ), before he finally "recieved" it . At that time he said he would check it out and call me back in a few days, never got that call. So i called him back 5 or so times and finally got a hold of him , and he said he would mail out a new ecu . Three weeks later and nothing!, call Marken and he says that he will send one. Called Mo back to inquire what would be different on this ECU , and he replied nothing. He said that when i purchased the kit i was advised that i would need O2 sims ( i was not) i am quite sure that everyone here knows that if i spent 5000 + on a turbo kit, hundreds on a custom 3 inch exhaust , even more on guages and a custom fiberglass gove box for them , i would surely have picked up a couple of lousy O2 sims while i was at if i had been told to . Not to mention that when the car had a 75 hp shot of nitrous ( dynoed at 225 at the wheels) it ran a 14.3 , and after the kit the best time is still , you guessed it, 14.3. The manifold has cracked twice , first in 4 places , some as wide as 1/8 inch , and the second time , just one crack . All of this either myself or the shop that did the install has taken care of . I am very disappointed in this situation and i will be speaking with PFS about a TEC III, headgasket and whatever the hell else it will take to beat a damn LS1!
I dont consider myself a complainer or anything of the sort , this should be evident be the fact that none of you have ever heard of these problems. I didnt come on here and speak about these problems because i assumed that SRT would remedy them . Now i feel like i have done an injustice to those who have purchased a kit since then. I apologize to those and hope that you live near enough( wino, doublins, etc.) that Mo feels like he actually has to do a good job on your kits. I have retained a lawyer in this matter and i will be pursuing this! Businesses cannot operate this way and i will not be taken . I hope this has enlightened at least some of you who had planned to buy anything from them.

P.S. Marken should be running that company


Jonathan
 

· Penetration Specialist
Joined
·
22,859 Posts
Jonathan,

I'm truly sorry to hear about your kit and how things in your matter have been handled. That's not how business should be run...I know because I too own a business and my customers (everyone of them) get 110% from me, not sometimes, but always. I will discuss this matter with Mo immediately. I know it won't change how things have worked out thus far, but hopefully it will make things better for the future. Please PM me with any additional comments, this post and the responses you have gotten so far are ridiculous.

~Wino_II
 

· Registered
Joined
·
3,882 Posts
Darkside, sorry to hear your troubles, it truly sucks to be given the run around, I hope you get this resolved soon.



For everyone else, I have deleted posts, ÜberPhLuBB comments are uncalled for and have no merrit towards this post.

Back to the topic at hand.










ÜberPhLuBB: if you have a problem understanding why this was done, feel free to PM me I will be happy to explain.
 

· Registered
Joined
·
1,931 Posts
Darkside i'm sorry you had to go through all this. This is by far the worst nightmare for any person seeking the F/I route. However, you have provided many F/I seekers with invaluable information that will hopefully aid them in their process of choosing which tuner to go to. I wish you the best of luck, hopefully pfs will be able to resolve all your problems.
 

· Registered
Joined
·
256 Posts
Discussion Starter · #14 ·
I appreciate that Wino, it seems that SRT has some really good ambassadors in you and doublins, but damn Mo has problems. Running a business is difficult but you still have to get things done. And like i mentioned before , i have handled all this behind the scenes and it gotten me nowhere.

Jonathan
 

· Moderator
Joined
·
8,852 Posts
Good luck in getting everything resolved.
I'm sure Peter will be more than glad to help.
 

· Podiatrist
Joined
·
22,491 Posts
darkside, are you running their old manifold or their newer cast iron?

I know they had issues with their welded one.

And i think Doublins found a solution to the misfire. It was an HKS ignition amplifier of sorts. The factory ignition system isn't powerful enough to prevent misfires at high RPMs.
 

· Registered
Joined
·
256 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Yeah , the old mani, disgusting little piece may i add. I wont even bother posting pics, id probably have to pay for those who got sick looking at it. No to mention its damn 4k before spool. And there are no boost leaks, its been pressurized to 35 psi.


Jonathan
 

· Registered
Joined
·
1,857 Posts
SophieSleeps said:
And i think Doublins found a solution to the misfire. It was an HKS ignition amplifier of sorts. The factory ignition system isn't powerful enough to prevent misfires at high RPMs.
Correct me if I'm wrong - but didn't the misfires also occur at partiall throttle?

I think it's the o2 sensor problem.
 
1 - 20 of 254 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top