Lexus IS Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hi All.
2006 IS220d SE. Standard mileage for age.

Completely out of the blue, the most reliable car I have ever owned, fails. No green ignition LED when putting my foot on the clutch pedal.

Due to Covid the car had sat for a while and of course the battery had almost drained because of the security system. The battery hadn't drained completely, the key fob still unlocked the doors and talked to the windows.

I trickle charged the battery over night and ensured with a volt meter that it was sat with around 13v.
Just to be on the safe side I changed both key fob batteries.

I have spoken with my Lexus dealer who ran me through a number of checks.
Battery Voltage.
Fuses (2 lots under the bonnet) & (2 lots in the foot wells).
All fuses check out correctly with the volt meter.
And still nothing.

Has anyone else experienced this? Heard of another Lexus owner who may not even be on the forum with the same problem?
Getting pretty desperate here.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
Clutch pedal switch removed and checked. Check is good. Does exactly what is says on the tin.

For information. The battery is less than 6 months old and was given a low trickle charge of about 6 hours in total.

Start button No amber light. No lights at all

The car is absolutely dead. Nothing. No dash lights. Except for.

Key fob flashes red led when near Start button. Interior lights come on. Side lights, hazard lights, all work. Press the unlock button on the fob and central locking all works. Keep pressing and the windows bleep: though now don't lower. The boot will open form the key fob.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top