Lexus IS Forum - Reply to Topic
Thread: Help!! P0171, P0174 Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
06-09-2005 09:57 AM
alwa703 when I took my older stock intake off... It was filthy. Who knows how much HP I was losing!
06-08-2005 04:36 PM
nu6lover cleaned my MAF, reset the ECU and changed my air filter at the same time... it feels so smooth now, maybe it's just a mental thing but i will see
06-07-2005 08:00 AM
nu6lover
Quote:
Originally Posted by lambchop11078
Yeah, I might be heading there this Friday. I didn't we had some mutual friends. Two of my good friends are going out with Jess and Sandy.
yea small world... i might be going there this friday too, there were a lotta girls last week haha
06-07-2005 07:55 AM
lambchop11078
Quote:
Originally Posted by nu6lover
oh shoot, exact same problem there..
thanx Leo! +rep
btw i saw u again at 180
Yeah, I might be heading there this Friday. I didn't we had some mutual friends. Two of my good friends are going out with Jess and Sandy.
06-07-2005 07:50 AM
nu6lover
Quote:
Originally Posted by lambchop11078
oh shoot, exact same problem there..
thanx Leo! +rep
btw i saw u again at 180
06-07-2005 07:47 AM
lambchop11078 Take a look at this thread.

http://www.is300.net/forums/showthread.php?t=253527
06-07-2005 07:44 AM
nu6lover
Help!! P0171, P0174

i kno there are a lotta threads already about CEL. but i realli need to find the best solution here, hope u guys can help.

My Check engine light went on yesterday, so i went to Autozone this morning, got three codes: P0171 (twice) and P0174 (once). I did a search here and found out that it's "System too lean".

After that, i brought it to my mechanic. He told me that it's because the Oxygen/Fuel rate is too high (or something like that). He said he didn't know what exactly the problem is yet, so he cleared the computer memory to shut off the light. He told me to let him know when the light goes back on again, if it goes back on in 1 day or 2, then i can drop the car off. but if it goes back on in a month of so, then it's harder to fix...
either way he said it would take a lot of time bcuz he has to figure out what or which sensor is wrong.

I was hoping maybe u guys know what's going on here so i can have a clue and save him some time and save myself some labor cost...
i was planning on bringing it back to the dealer cuz it's a 01 with over 70k miles on it, it shouldn't be under ANY warranty.

thanx in advance

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome