Got my cel code! - Lexus IS Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 04:49 AM Thread Starter
Patriot
 
Join Date: Feb 2003
Location: CALIFORNIA N. HOLLYWOOD
Posts: 2,830
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
Got my cel code!

DTC Po154 : no activity o2 bank 2 sensor 1


any help?


i have team lexus setup.

added the o2 simulator and used 2 of the o2 sensors on the setup.

the other 2 arent needed since the o2 simulator is doing its job.

i am guessing the o2 simulator tricks the downstream?

and the 2 o2 sensors i am using that are connected to the headers are the upstreams?

i am completely lost on how i have a CEL.



often immitated, never duplicated

BOOSTED @ 7psi LMS SS, stock internals, stock header-exhaust

Last edited by Hirun; 12-21-2004 at 05:59 PM.
Hirun is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 03:55 PM Thread Starter
Patriot
 
Join Date: Feb 2003
Location: CALIFORNIA N. HOLLYWOOD
Posts: 2,830
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
helps :]

often immitated, never duplicated

BOOSTED @ 7psi LMS SS, stock internals, stock header-exhaust
Hirun is offline  
post #3 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 03:59 PM
Nygmatic
 
Frydryce's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: UCLA / Century City
Posts: 2,683
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
why do you have 2 o2 sims? you only need to trick one of the sensors, i believe its bank 2 sensor 2. its the 2nd sensor on the bank which is on the header. i think bank1 sensor 2 is behind the cat on the ypipe... it doesnt do anything.

the only sensor which will throw a code is b2s2. lemme know what your setup is, you're using the toyomoto o2sim correct?

1JZGTE VVTi Swap in Progress - The more you learn, the more you discover how little you really know.


Quote:
2TGEU:i will let you know pare on the next autoX, how about some touge?

Tigger: Whew! I had to read that twice. I thought you wrote tongue!
Frydryce is offline  
 
post #4 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 05:58 PM Thread Starter
Patriot
 
Join Date: Feb 2003
Location: CALIFORNIA N. HOLLYWOOD
Posts: 2,830
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
the things i type late at night.

i meant o2 sensors haha

often immitated, never duplicated

BOOSTED @ 7psi LMS SS, stock internals, stock header-exhaust
Hirun is offline  
post #5 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 06:00 PM Thread Starter
Patriot
 
Join Date: Feb 2003
Location: CALIFORNIA N. HOLLYWOOD
Posts: 2,830
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
i am using the o2 sim from o2simulator.com?

its a universal o2 sim dual output.

often immitated, never duplicated

BOOSTED @ 7psi LMS SS, stock internals, stock header-exhaust
Hirun is offline  
post #6 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 06:00 PM Thread Starter
Patriot
 
Join Date: Feb 2003
Location: CALIFORNIA N. HOLLYWOOD
Posts: 2,830
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
running from header to exhaust is a team lexus setup.

its a 2 piece header.

often immitated, never duplicated

BOOSTED @ 7psi LMS SS, stock internals, stock header-exhaust
Hirun is offline  
post #7 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 06:15 PM
Nygmatic
 
Frydryce's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: UCLA / Century City
Posts: 2,683
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
you still need all 4 o2 sensors in there i believe. there's a heatcoil in the o2 sensors that if not working will also throw a code.

do you have CEL with TRAC blinking? or just CEL? bank2 sensor 1 is coupled with bank2 sensor 2. the way it works is that 1 is before the cat and 2 is after. the computer reads both and makes sure that there is a difference. if there isnt a difference you'll throw an "inefficient catalytic converter" code with blinking trac. considering the code you have the problem is a non existant signal.

1JZGTE VVTi Swap in Progress - The more you learn, the more you discover how little you really know.


Quote:
2TGEU:i will let you know pare on the next autoX, how about some touge?

Tigger: Whew! I had to read that twice. I thought you wrote tongue!
Frydryce is offline  
post #8 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 07:18 PM Thread Starter
Patriot
 
Join Date: Feb 2003
Location: CALIFORNIA N. HOLLYWOOD
Posts: 2,830
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
trac blinking also

often immitated, never duplicated

BOOSTED @ 7psi LMS SS, stock internals, stock header-exhaust
Hirun is offline  
post #9 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 07:44 PM
Nygmatic
 
Frydryce's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: UCLA / Century City
Posts: 2,683
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
so do you have all 4 sensors in?

if trac is blinking, id check the connectiosns to the o2 sims

1JZGTE VVTi Swap in Progress - The more you learn, the more you discover how little you really know.


Quote:
2TGEU:i will let you know pare on the next autoX, how about some touge?

Tigger: Whew! I had to read that twice. I thought you wrote tongue!
Frydryce is offline  
post #10 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 07:45 PM
Patriot
 
Join Date: Dec 2000
Location: teh SoCal
Posts: 2,855
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
you shouldn't have touched the sensor's closest to the engine, b1s1 and b2s1 i believe.

The O2 sims are only for B1S2 & B2S2 as they are the ones monitoring your cats.
IS JOE is offline  
post #11 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 09:30 PM
Guru
 
Join Date: Apr 2003
Location: Phoenix, AZ
Posts: 7,564
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
i think people are starting to get mixed up with which banks are certain sensors.
B1S1, B1S2 are on the same runner. B2S1 is on the header which is supposed to monitor the rear 3 cylinders (#4,5,6) and B2S2 on the ypipe. B2S2 is BEFORE the Ypipe cat. So its reading the air after Bank 1 and Bank 2 Cats.

Though this is true, i get a Bank 2 sensor 1 code. wierd. i dont get a "inefficiency catalytic converter below threshold P0420" code. I get P1055 on Bank 2 sensor 1.

for me Bank 1 sensor 2 has been fixed with another type of NON-permanent cel fix. i'll update you guys when i figure out my issue.

-)Signal Soldier(-
06 ZCP JB M3 Active Autowerke Stage 3
sold 04 TCM sold 03 AR A650E sold 02 GGP 5SPD R.I.P. 10/31/04 01 MSM
AltezzaBob is offline  
post #12 of 31 (permalink) Old 12-21-2004, 10:15 PM
Podiatrist
 
Join Date: Oct 2000
Location: MA
Posts: 23,616
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
           
hirun, are only 2 sensors plugged in?

Are you sure you have the right 02 sensors still in the exhaust piping?

Usually the 02 sensor codes aren't thrown by themself.
Usually you'll get a heater circuit problem as well as a signal problem together.

In this situation, you're not getting a heater circuit problem. That means it's connected to the ecu...but perhaps it's not in the exhaust stream?

difficulty 2001 6spd
difficulty 2008 Audi A4 2.0T S-Line
difficulty 1999 Dodge Dakota Extended Cab

Boost Stage 9.35++* BPU*3 (Rebuilding the blue deep throat)
First built 2JZ-GE Tri-Turbo
(3) GT40R, 264 cams, 850cc, J&S, V160, Haltech E6X, portmatched head, Q45 TB
SophieSleeps is offline  
post #13 of 31 (permalink) Old 12-22-2004, 01:47 AM
Patriot
 
Join Date: Dec 2000
Location: teh SoCal
Posts: 2,855
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
I think he wired the O2 sims to the S1 sensors. Is that what you did Hirun?

If thats the case, then the "no activity" error makes sense, since the signal wire is cut for the o2 sim.

The O2 sims are for the S2 sensors - the ones downstream.
IS JOE is offline  
post #14 of 31 (permalink) Old 12-22-2004, 01:51 AM
Under House Arrest
 
Join Date: Jan 2003
Location: Beverly Hills.
Posts: 1,113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Theoretically speaking... if im not mistaken... The dual 02 valve body is causing combustion in the outer exhaust manifold carburetor, causing a CEL! x) im soo wasted lol
aLLeNx44 is offline  
post #15 of 31 (permalink) Old 12-22-2004, 10:27 AM
Altruist
 
Join Date: Sep 2004
Location: Jersey
Posts: 4,104
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
hirun if u want get the other two o2 bungs welded on like danielm....i was too lazy and only welded one extra for you....and i didnt really care about my cel.... im still driving around with it on bc i havent put one o2 sensor back in...i just check the codes once in awhile to make sure its nothing serious

08 G35x bunch of stillen stuff and Ronjon Wheels again.
http://photos-d.ak.facebook.com/phot...08947_4556.jpg
02 Lexus Is300-Totaled
01 Acura Cl Type S-Flooded
linner420 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > 1st-Gen IS300 > Go Fast Stuff

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome