"TRAC OFF" after dead battery - Lexus IS Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 01-23-2019, 04:53 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
Unhappy "TRAC OFF" after dead battery

2014 Lexus is250

I ran out of gas. I tried to start the car a few times, but had no luck. After sitting for about 13 minutes with the electronics on ("accessory") and the hazards running, I put the car in neutral and pushed it to a nearby gas station.

Once I got gas, I could not start the car, as the battery was too low. ...which is strange. I have never had a problem with the battery. I jump-started the car. It drives fine and everything functions like normal, but now...

The dash screen says "TRAC OFF", the cruise control doesn't turn on/work and the check engine light is now on. When I press the traction control button, nothing happens.
DISLEX_ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 01-24-2019, 02:31 PM
Mr. Roo
 
TobiasSing's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Near DC
Posts: 9,101
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 595 Post(s)
           
Sounds like you should get that check engine light looked at
TobiasSing is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 01-24-2019, 07:11 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
 
UPDATE:

Okay. So, when I started my car up and used it this morning, everything was back to normal. I ran errands for about 2 hours. That included turning the car off and on many times. Everything seems to be good now.
DISLEX_ is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 03-20-2019, 05:30 PM
Newbie
 
Join Date: Sep 2006
Location: San Jose,CA
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
my 2008 does the same kind of stuff every now and then...shes a cranky old girl but i still love her even if she throws codes at me al the time
jamesalin is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 03-21-2019, 03:45 AM
Frequenter
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 242
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 36 Post(s)
 
Garage
Quote:
Originally Posted by DISLEX_ View Post
UPDATE:

Okay. So, when I started my car up and used it this morning, everything was back to normal. I ran errands for about 2 hours. That included turning the car off and on many times. Everything seems to be good now.
pretty sure that your car went into limp mode when you've ran out of gas. That's why you've got those lights lighten. On your way home the ECU relearned your driving habits and double check that everyting work normally. Since nothing really bad happened the ECU came back into normal mode the next time you'Ve started the car

2002 IS300 - Manual 5-speed LSD M85
Color: Cromax YR580M
TRD Carbon Fiber Shifter Ball
Custom Made Complete Cold Air Intake
Fidanza Exhaust Cam Gear
OBX Headers / Megan Racing Y-Pipe / Thrush Catback
Yonaka Spec II Coilovers / Cusco Strut Bar
SPC Rear Camber Kit
DBC Performance Black XDS Rotors / Carbon Brake Pads
Continental ProContact Tires
Mathieu Bernier is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > 2nd-Gen IS250/IS350 > General Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ripple test reliable under dead battery? zzldyk Basic Help & Repair 1 11-28-2017 05:16 AM
Battery cable help Jaysz28 Basic Help & Repair 7 03-15-2017 06:15 PM
IS 250 Battery DEAD, nothing works! ohmyyikes Basic Help & Repair 2 03-24-2016 09:17 PM
"Brake" light on, "Trac Off" flashing, and no taillights Magnumpower Basic Help & Repair 1 01-24-2016 12:16 PM
2006 IS 250 Having Trouble with battery and starting PSingh Basic Help & Repair 0 01-20-2016 06:03 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome