I need everyones' help please!! NEW ECU? - Lexus IS Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 04-12-2013, 10:04 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Nov 2012
Location: Hollywood
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Games I need everyones' help please!! NEW ECU?

So just recently my car almost died on the freeway, lost power and somehow the power came back on and managed to exit. Upon exiting the freeway i pulled over turned the car off and unpluged the battery posts. plugged them back in and turned the car on everything was fine. 5mins away from my house my car just died on me. Tried turning the car on and it would crank but wouldnt turn over, so ended up getting the car towed to my house. Checked all the fuses the following day everything was up to par. checked all the grounds and everything looked good. checked the MAF looked clean not dirty. so ended up calling a buddy with a OBD II scanner, he came over and hooked it up and it would not connect to my car. he immediately said it was my ECU that was already screwed (he's a mechanic from toyota) which is y im panicking at the momment. so my question is do u guys think my ECU is done and need's replacement or could it be maybe my gas pump? I need y'all help ASAP please!
m0std0pe_IS300 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 04-12-2013, 10:24 PM
Deity
 
Join Date: Nov 2010
Location: Quebec
Posts: 11,816
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
           
so he pulled the codes, what were they?
Jerm__ is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 04-12-2013, 10:38 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Nov 2012
Location: Hollywood
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by Jerm__ View Post
so he pulled the codes, what were they?
That's the problem, he didn't pull anything cus the scanner wouldn't connect to the ECU. It kept telling him it could not connect D:
m0std0pe_IS300 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 04-14-2013, 12:59 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Nov 2012
Location: Hollywood
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
bump for some help please.
m0std0pe_IS300 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 04-26-2013, 05:49 PM
Aficionado
 
Join Date: Nov 2010
Location: Roseville CA
Posts: 838
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
           
I have experienced that problem recently "car shutting off", but I believe the battery connectors are just worn down and need to be replaced. On a side note I'm selling a auto ecu for cheap if you need it.



https://my.is/forums/f99/lsd-l-tuned-...17/?highlight=

13 J8A FR-S Series 10
02 CW Sportcross rebuild in progress
02 BO Sportcross 2jzgte build in progress
11 SW Tundra DC TRD supercharged

02 MSM L-tuned Sportcross 5 Speed Sold
01 DWP IS300 Sold

Sportcross owners group on facebook

My Story: https://my.is/forums/f219/sportcross-...8/#post7991882


My For Sale: https://my.is/forums/f99/sportcross-s...hifter-438917/
Curran is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 04-26-2013, 05:50 PM
Loyalist
 
Join Date: Feb 2012
Location: Anaheim, CA
Posts: 1,908
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by Curran View Post
I have experienced that problem recently "car shutting off", but I believe the battery connectors are just worn down and need to be replaced. On a side note I'm selling a auto ecu for cheap if you need it.



https://my.is/forums/f99/lsd-l-tuned-...17/?highlight=
This sounds very possible. Or lose connections on the battery

01 GGP E-Shift - SRT Intake, Sunroofless :) - SOLD
03 MSM 5-Speed w/ LSD
bmxrush is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 04-26-2013, 06:08 PM
Immortal
 
Join Date: Aug 2009
Location: Pittsbugh PA
Posts: 19,540
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 4 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
           
Sounds similar to this thread below, the Op wasn't able to connect his scanner and the ECU would not fire up because wiring to one of the DBW sensors was grounded or shorted which prevented the ECU to function. See if you have your positive and ground at the OBD(DLC3) port. What does your security LED do with the key in the ignition? Does it keep blinking? That would prevent the immobilizer to deactivate and you would never get any fuel.

https://my.is/forums/f115/2001-is300-...strong-449100/

'02 IS300 MSM LSD
jasonm4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > Regional Forums / All Together Now > California

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
everyones opinion is valid... Po1ntblank General Discussion 19 03-07-2003 05:52 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome