Regarding engine sounds on cold start up - Page 3 - Lexus IS Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #31 of 32 (permalink) Old 03-17-2012, 07:49 PM
Newbie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Depends on the "wrong" oil you are using.

Anything 0W-xx is fine. The 0W just means when it is cold out and the engine is cold, the oil has a lot less viscosity and your motor gets lubrication a lot faster.

Also, full synthetic is the best. But pricey..
vinividivici is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 32 (permalink) Old 04-22-2012, 04:38 AM
Follower
 
Join Date: Feb 2011
Location: On the move
Posts: 528
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
My first gen IS is still doing it. If it sits for more than 4 hours, it ticks for a second or two. When it's really cold and the idle is high, it's not as noticeable. Sounds just like a hydrolic lifter that went flat and gets pumped up (I know they don't have hydrolic lifters, but that's exactly what it sounds like).

It's so fucking frustrating that I don't want to put any $ buying fun parts, and I can't sell the damn car this way. If I could only find out what to check.
valhallab is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > Owner's Forums > IS350 Owner's Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
01 is300 wont start... nothing but clicking sounds.. help my only car... TRD IS300 TRD Basic Help & Repair 11 05-20-2014 01:45 PM
2 Weird sounds when I first start driving Mr. Sinister Basic Help & Repair 24 09-25-2011 07:49 PM
Cold start up sick_boy Go Faster 5 03-06-2009 06:07 PM
Cold start engine idle RPM Blahzay IS250 Owner's Forum 4 04-16-2006 09:14 PM
Engine Hesitation one start when it's cold... dhoefgen General Discussion 19 01-30-2003 05:26 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome