Oxygen Sensors - FAQ - Page 10 - Lexus IS Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #136 of 258 (permalink) Old 10-14-2010, 03:30 PM
Newbie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
cel still on

i replaced the b1s2 with the bosch universal... matched up the appropriate wire colors and everything. but my check engine light is still on. reset the battery, and after 30 miles, it still came back on. need to fix to pass smog. help???
chubbycow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #137 of 258 (permalink) Old 10-14-2010, 06:11 PM
Frequenter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ct
Posts: 165
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by chubbycow View Post
i replaced the b1s2 with the bosch universal... matched up the appropriate wire colors and everything. but my check engine light is still on. reset the battery, and after 30 miles, it still came back on. need to fix to pass smog. help???
I would pull the codes again. I wouldn't be surprised if another one went bad.

2002 MSM 5-SPD LSD K&N FIPK B&M SHORT-THROW 175k+ miles
LexatheLexus is offline  
post #138 of 258 (permalink) Old 10-25-2010, 02:39 AM
Under House Arrest
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I have been staring at the stupid CEL for about 1500 miles already. My wife thinks I'm low on gas. (Better hurry up and get gas, your light is on - Squareback's wife)
qazs022002 is offline  
 
post #139 of 258 (permalink) Old 10-25-2010, 05:35 AM
Immortal
 
Join Date: Aug 2009
Location: Pittsbugh PA
Posts: 19,540
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 4 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by qazs022002 View Post
I have been staring at the stupid CEL for about 1500 miles already. My wife thinks I'm low on gas. (Better hurry up and get gas, your light is on - Squareback's wife)
Well who knows it could be a result of bad gas or even the gas cap. My suggestion is to read the code or simply reset your ECU and see if it comes back on. Anything can trigger the CEL and even if the issue went away..the computer needs reset. Stupid little light...lol

'02 IS300 MSM LSD
jasonm4 is offline  
post #140 of 258 (permalink) Old 12-07-2010, 05:11 PM
Newbie
 
Join Date: May 2008
Location: central florida
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
is bank 2 sensor 1 rear cylinders 1-3?

2002 is300 black 5 speed
is89 is offline  
post #141 of 258 (permalink) Old 12-22-2010, 02:02 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2010
Location: atlanta, ga
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Oxygen Sensors & Cylinder / Location

For whatever reason, websites don't list sensors as B1/2 and S1/2. They list them in terms of cylinder and location. Here is the breakdown:

B1 = Cylinders 1-3
B2 = Cylinders 4-6

S1 = Front
S2 = Rear

I had my B1S2 replaced with Denso Part 234-4015 earlier month. So far so good.

I hope this helps. Cheers!
roshan8020 is offline  
post #142 of 258 (permalink) Old 12-23-2010, 05:22 PM
Lurker
 
Join Date: Oct 2010
Location: Oceanside, CA
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
Garage
Thanks to the OP for this thread... very useful and informative... put my mind at ease and got me set up for replacing the part! Rep to you!
Cazper. is offline  
post #143 of 258 (permalink) Old 12-24-2010, 04:20 AM Thread Starter
Guru
 
Squareback's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Davie, FL
Posts: 6,141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
No prob! I haven't updated it in awhile, so if anybody wants to collate the new info, I will amend my original post.

I coalesce the vapor of human experience into a viable and logical comprehenshion.
Squareback is offline  
post #144 of 258 (permalink) Old 01-06-2011, 02:36 PM
Newbie
 
Join Date: May 2008
Location: central florida
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
awesome guys thanks a mil

2002 is300 black 5 speed
is89 is offline  
post #145 of 258 (permalink) Old 04-19-2011, 07:47 AM
Lurker
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
 
does anyone have an engine bay shot of which one is the b1s1 and b1s2 plugs? i just swapped out my b1s1 with denso universal and the same fault came back on again. wtf?

TractionOptional.Com
'03 Dodge Cummins I '02 IS300 I '03 Fatty Ruckus I 340whp '91 240sx
NISMOSTATE is offline  
post #146 of 258 (permalink) Old 04-19-2011, 08:02 AM
Addict
 
Join Date: Oct 2009
Location: Richardson TX
Posts: 2,095
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by NISMOSTATE View Post
does anyone have an engine bay shot of which one is the b1s1 and b1s2 plugs? i just swapped out my b1s1 with denso universal and the same fault came back on again. wtf?
No but can take one for you.

B1 is front 3 cylinders, S1 is the uppermost sensor.

What code did you have ???

2004 IS300 MSM LSD Manual ..Hail damage written-off so now grand daughters car
2003 Pathfinder SE 4WD
IanH is offline  
post #147 of 258 (permalink) Old 04-19-2011, 09:32 AM
Lurker
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
 
I got the placement of the sensor figured out. But just not sure if the sensor is plugged into the right part of the engine harness. there are two plugs near the front passenger side of the cylinder head. how do i know which one b1s1 plugs into and which b1s2 plugs into? When my sister owned the car, she brought it to a shop to fix this issue and they changed all the o2 sensors and exhaust mani but still coming up with o2 faults. i just swapped out the b1s1 sensor and p0135 popped up again..

TractionOptional.Com
'03 Dodge Cummins I '02 IS300 I '03 Fatty Ruckus I 340whp '91 240sx
NISMOSTATE is offline  
post #148 of 258 (permalink) Old 04-19-2011, 12:30 PM
Addict
 
Join Date: Oct 2009
Location: Richardson TX
Posts: 2,095
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by NISMOSTATE View Post
I got the placement of the sensor figured out. But just not sure if the sensor is plugged into the right part of the engine harness. there are two plugs near the front passenger side of the cylinder head. how do i know which one b1s1 plugs into and which b1s2 plugs into? When my sister owned the car, she brought it to a shop to fix this issue and they changed all the o2 sensors and exhaust mani but still coming up with o2 faults. i just swapped out the b1s1 sensor and p0135 popped up again..
Oxygen O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (Bank 1, Sensor 1)

So you need to check the resistance and continuity in the sensor, if that is OK then check the voltage (power side) and ground path on the low side of the connection.
search for the proper procedures.

Others that have had this problem have posted threads on here, heater circuit problems seem quite common.

2004 IS300 MSM LSD Manual ..Hail damage written-off so now grand daughters car
2003 Pathfinder SE 4WD
IanH is offline  
post #149 of 258 (permalink) Old 04-26-2011, 01:16 PM
Lurker
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
 
Can someone confirm which plug is suppose to be for b1s1 and b1s2?

TractionOptional.Com
'03 Dodge Cummins I '02 IS300 I '03 Fatty Ruckus I 340whp '91 240sx
NISMOSTATE is offline  
post #150 of 258 (permalink) Old 04-26-2011, 02:54 PM
Addict
 
Join Date: Oct 2009
Location: Richardson TX
Posts: 2,095
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by NISMOSTATE View Post
Can someone confirm which plug is suppose to be for b1s1 and b1s2?
Ok on my 2004 the lower one, looks more grey and loose in your pic, goes to B1S1

BTW both mine are the same grey color .....both attached to the bracket on my car.

Its easy to follow this wire to the Sensor.

2004 IS300 MSM LSD Manual ..Hail damage written-off so now grand daughters car
2003 Pathfinder SE 4WD
IanH is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > Lexus IS > Basic Help & Repair

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oxygen Sensor Purchase Crester Canada 33 08-21-2007 03:49 PM
Aftermarket Oxygen Sensors. Brianol Showroom 3 04-08-2007 11:58 AM
CEL: Oxygen Sensor dcarp Basic Help & Repair 12 02-01-2007 02:36 PM
oxygen sensor $250!??! sam_riceburner General Discussion 10 10-05-2005 10:21 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome