Not going into gear - Page 3 - Lexus IS Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #31 of 35 (permalink) Old 02-09-2014, 09:01 AM
Immortal
 
Join Date: Aug 2009
Location: Pittsbugh PA
Posts: 19,540
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 4 Thread(s)
Quoted: 78 Post(s)
           
It sounds like a lock up problem mechanically with the transmission, if there was slip or an electrical open you would have a CEL(good idea to scan even if no CEL for pending). I'm sorry but it's safe to say if you have the proper level(checking when running in park) and the fluid is good plus no DTC's, then I would probably go get a diagnosis. I have Pm'd you with some info. Let us know how it works out.

'02 IS300 MSM LSD
jasonm4 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 35 (permalink) Old 05-19-2019, 02:07 AM
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
 
sorry i know this is an old thread, but im having the same issue right now. I was driving on the freeway at about 60-70mph and all of a sudden im no longer able to accelerate. I pulled over to the side of the road and turned the car off and turned it back on after trying different gears and everything. When i started it back up i was able to get it a little ways further on the freeway until it lost gears again. i did the same thing as the first time and got off the freeway at the exit i was needing to get to anyways. i stopped on the side of the road on a hill and i tried to get the car to move someplace safer but the car would barely move a snails pace at pretty much max rpm and then gave out after a few seconds. i dont know much about cars since this is my first car and plan to learn as much as i can about the car. I do have a check engine light which when i had it checked out the week or so prior and it was showing that a catalytic converter is bad. I have yet to check for any new codes since then, since i dont have my own equipment to do so. any help would be appreciated.
Desmond Lee is offline  
post #33 of 35 (permalink) Old 05-19-2019, 05:04 AM
Enthusiast
 
Join Date: Dec 2010
Location: Marietta
Posts: 1,460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 339 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by Desmond Lee View Post
sorry i know this is an old thread, but im having the same issue right now. I was driving on the freeway at about 60-70mph and all of a sudden im no longer able to accelerate. I pulled over to the side of the road and turned the car off and turned it back on after trying different gears and everything. When i started it back up i was able to get it a little ways further on the freeway until it lost gears again. i did the same thing as the first time and got off the freeway at the exit i was needing to get to anyways. i stopped on the side of the road on a hill and i tried to get the car to move someplace safer but the car would barely move a snails pace at pretty much max rpm and then gave out after a few seconds. i dont know much about cars since this is my first car and plan to learn as much as i can about the car. I do have a check engine light which when i had it checked out the week or so prior and it was showing that a catalytic converter is bad. I have yet to check for any new codes since then, since i dont have my own equipment to do so. any help would be appreciated.
Replace your cats or put a header on. Thy are clogged up. When they are hot. They flow even less.

Careful & Consistent
01 SolarYellow is offline  
 
post #34 of 35 (permalink) Old 05-20-2019, 02:33 PM
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
 
The cats are the least of my worries right now. Getting the car to move is my first priority right now as right now it doesnt even go into gear. I can upload a video of whats happening as well.
Desmond Lee is offline  
post #35 of 35 (permalink) Old 05-20-2019, 03:20 PM
Follower
 
Join Date: Nov 2012
Location: New Zealand
Posts: 505
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 126 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by Desmond Lee View Post
The cats are the least of my worries right now. Getting the car to move is my first priority right now as right now it doesnt even go into gear. I can upload a video of whats happening as well.
probably a dumb question but have you checked the transmission fluid level? When was the last time it was changed?

2001 Altezza Gita JCE10
Pnut00 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > Lexus IS > Basic Help & Repair

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto trans 4th gear & 5th gear Intensa Lex General Discussion 27 03-15-2013 05:42 PM
Some Say He's Tiff Needell: Fifth Gear host back at Top Gear to fill in for The Stig? -=Hot|Ice=- The Garage 2 12-22-2010 10:20 PM
Pagani Zonda F on 5th Gear & Top Gear EricK The Garage 3 04-12-2007 05:28 AM
Top Gear & 5th Gear Torrents mr. haison The Garage 1 12-21-2004 06:08 AM
3rd gear AUTO dyno, what was the method of holding in gear? Fig Go Faster 10 04-06-2004 03:10 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome