Engine Problem - Lexus IS Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 10 (permalink) Old 11-06-2010, 06:00 PM Thread Starter
Frequenter
 
Join Date: Apr 2010
Location: SoCal
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
Engine Problem

So for the past couple months ive had a small problem with my car which was when i put it into drive and i pressed on the gas pedal my engine would Rev and my rpms would go up as if it were in neutral or a gear is sticking and after a few seconds it would pop into gear and it would drive fine

It seemed nothing that really need to be looked at, as i just thought it was the cold mornings But.....
This afternoon i started my car put it into drive same problem as always occured but this time it took about 30 seconds to pop into gear, and once it did pop into gear my Check Engine Light came on.
Now that this has occured im going to bring it into the shop but i was wondering if anyone here had an idea of what is happening?

l l Joe-z Intake l l Heat Shield l l K&n Filter l l 20% tint all round l l Megan Coilovers l l Tanabe Front Sways l l Apexi N1 Exhaust l l 8k HID'S l l Seibon Ti5"sl l


https://my.is/forums/f90/my-msm-photo...2010-a-417046/
newbSilvrIS300 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 11-06-2010, 06:24 PM
Lurker
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
auto or manuel?
nami is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 11-06-2010, 06:27 PM Thread Starter
Frequenter
 
Join Date: Apr 2010
Location: SoCal
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
auto.

l l Joe-z Intake l l Heat Shield l l K&n Filter l l 20% tint all round l l Megan Coilovers l l Tanabe Front Sways l l Apexi N1 Exhaust l l 8k HID'S l l Seibon Ti5"sl l


https://my.is/forums/f90/my-msm-photo...2010-a-417046/
newbSilvrIS300 is offline  
 
post #4 of 10 (permalink) Old 11-06-2010, 06:27 PM
Addict
 
Join Date: Oct 2009
Location: Richardson TX
Posts: 2,095
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
           
Automatic....This puppy is going to strand you.
So you either have a bad valve body assembly or low pressure from the pump.

So, check the fluid level...
Change the fluid, and filter, and add an additive and pray !!

And if its a goner change to an manual.....

2004 IS300 MSM LSD Manual ..Hail damage written-off so now grand daughters car
2003 Pathfinder SE 4WD
IanH is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 11-06-2010, 06:31 PM Thread Starter
Frequenter
 
Join Date: Apr 2010
Location: SoCal
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by IanH View Post
Automatic....This puppy is going to strand you.
So you either have a bad valve body assembly or low pressure from the pump.

So, check the fluid level...
Change the fluid, and filter, and add an additive and pray !!

And if its a goner change to an manual.....
Hmm that doesnt sound good, lets hope for the best.

l l Joe-z Intake l l Heat Shield l l K&n Filter l l 20% tint all round l l Megan Coilovers l l Tanabe Front Sways l l Apexi N1 Exhaust l l 8k HID'S l l Seibon Ti5"sl l


https://my.is/forums/f90/my-msm-photo...2010-a-417046/
newbSilvrIS300 is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 11-07-2010, 09:12 PM
Fiend
 
Join Date: Oct 2009
Location: Portland,Oregon
Posts: 471
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
Check your fluid level.
1SWEETLEXUS is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 11-08-2010, 03:16 PM Thread Starter
Frequenter
 
Join Date: Apr 2010
Location: SoCal
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
Problem fixed thanks guys

l l Joe-z Intake l l Heat Shield l l K&n Filter l l 20% tint all round l l Megan Coilovers l l Tanabe Front Sways l l Apexi N1 Exhaust l l 8k HID'S l l Seibon Ti5"sl l


https://my.is/forums/f90/my-msm-photo...2010-a-417046/
newbSilvrIS300 is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 11-08-2010, 03:36 PM
Lurker
 
Join Date: Sep 2009
Location: SoCal
Posts: 87
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
how'd you fix the problem?
ymp525 is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 11-08-2010, 05:25 PM
Fiend
 
Join Date: Jun 2007
Location: Wichita KS
Posts: 300
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
you add brake light fluid>? lol no seriously what was wrong?
djspock3030 is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 11-08-2010, 06:01 PM Thread Starter
Frequenter
 
Join Date: Apr 2010
Location: SoCal
Posts: 192
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by djspock3030 View Post
you add brake light fluid>? lol no seriously what was wrong?

Brake fluid? alrite...

I did what was said above i changed my oil, and cleaned my filter.

l l Joe-z Intake l l Heat Shield l l K&n Filter l l 20% tint all round l l Megan Coilovers l l Tanabe Front Sways l l Apexi N1 Exhaust l l 8k HID'S l l Seibon Ti5"sl l


https://my.is/forums/f90/my-msm-photo...2010-a-417046/
newbSilvrIS300 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > Lexus IS > Basic Help & Repair

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
check engine problem almostjdm407 IS300 Owner's Forum 2 10-22-2008 04:13 PM
engine problem.......what could it be? JAYballistic Basic Help & Repair 12 12-11-2006 09:27 PM
engine start problem Vladisme Go Faster 11 05-31-2006 09:40 PM
Engine Problem Eminence General Discussion 2 10-04-2005 07:23 PM
IS engine cover problem thksdad Showroom 11 06-23-2005 05:56 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome