CEL Code Database - Ask Question's Here - Page 3 - Lexus IS Forum
User Tag List

 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #31 of 181 (permalink) Old 08-26-2009, 11:54 AM
Newbie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I've fixed my P0037 code by jumping the wires from my working O2 sensor.

But, I still have the P0016 code (Crankshaft position - camshaft position correlation bank 1 sensor A)

I checked the resistances for the sensors and got 1.0 K Ohms for the Camshaft Position sensor and 2.1 K Ohms for the Crankshaft position sensor.

Can someone confirm these readings are correct. Both were taken with a cold engine.
P-townLex is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 181 (permalink) Old 09-06-2009, 01:23 PM
Frequenter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Overland Park, KS
Posts: 222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
So it turns out I had just installed one of the sensors backwards. A simple flip fixed my problems.

03 GGP Sport Design
Greddy CF Front Lip + AAC CCFL 8k Halo Headlights
Greddy Evo II Cat-Back + SRT Intake + R-ECU
Ghazali_GTE is offline  
post #33 of 181 (permalink) Old 09-24-2009, 12:40 PM
Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Hi im looking to buy this 2002 IS300, but the check engine light is on and it says 02 sensor is bad, and the abs sensor is shot since it gives a vibrating feeling on the brake when u apply it. please im looking for advice or a way to fix this problem.
JohnnyBgood is offline  
 
post #34 of 181 (permalink) Old 09-24-2009, 01:26 PM
Immortal
 
acumenhokie's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Wilmington, DE
Posts: 23,115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by JohnnyBgood View Post
Hi im looking to buy this 2002 IS300, but the check engine light is on and it says 02 sensor is bad, and the abs sensor is shot since it gives a vibrating feeling on the brake when u apply it. please im looking for advice or a way to fix this problem.
Obviously you're going to need to replace both. You can view this thread for a location to buy the parts:

https://my.is/forums/f87/lexus-parts-...ce-oem-317041/

and this thread has the repair manual if you're looking to do it yourself:

https://my.is/forums/f138/here-you-go...manual-386133/

IS300 Alumni
acumenhokie is offline  
post #35 of 181 (permalink) Old 09-27-2009, 10:48 AM
Newbie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
quick question if you have to replace one bad O2 sensor should you replace all at the same time? I just got all of them replaced due to the technician telling me its better all get replaced once one has bit the dust. So I bit the bullet and got them all replaced. My engine light went off and the trac light as well. Which was good but now its 4 days since i got that fixed and behold today when i turned on the car there were my two friends the CEL and Trac light both on. I am so pissed. I will be going back to the shop but have to wait till tuesday since tommorow is a jewish holiday.

Update when to my sears auto center, could not wait till tuesday. The code was P0453= Evap emission control to high. Well they took of the code and the CEL and Trac light went off. hopefully they stay off. Still going to take it in back tot he shop and see what they tell me. Anyone ever got that code before?

Last edited by Raverx17; 09-27-2009 at 01:23 PM.
Raverx17 is offline  
post #36 of 181 (permalink) Old 09-27-2009, 06:15 PM
Newbie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Code P0453!!

Hey guys my CEL light and trac came on. I went to get the code read and it gave out P0453 (Evap Emission control to high) Does anyone know what this might be. The shop took off the code, it has yest to return but I'm hoping it does not. Also I recently changed 02 sensors. Any feedback would be helpful.
Raverx17 is offline  
post #37 of 181 (permalink) Old 09-28-2009, 07:25 AM
Immortal
 
acumenhokie's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Wilmington, DE
Posts: 23,115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
           
acumenhokie is offline  
post #38 of 181 (permalink) Old 09-29-2009, 07:11 AM
Newbie
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Thanks, Well the CEL and trac just came back on today. Have to take it to the shop and see what they have to do to fix this problem. I hope is not to expensive.
Raverx17 is offline  
post #39 of 181 (permalink) Old 10-05-2009, 12:54 AM
Newbie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
just ran my is300 and got..

p0430..p0442..p0446..and p0430...can u guys tell me what i need 2 do to fix this?
pearl_IS is offline  
post #40 of 181 (permalink) Old 10-05-2009, 02:14 PM
Newbie
 
Join Date: Jan 2003
Location: Caguas, PR
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Why would this O2 sensor go bad so quickly? At least to me I replaced my O2 sensor about three years ago and I just got the check engine and trac off light again. I know I have to get the code once again but I'm guessing that it is the O2 sensor again.
wmatos is offline  
post #41 of 181 (permalink) Old 10-07-2009, 10:20 AM
Newbie
 
Join Date: Jan 2003
Location: Caguas, PR
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I just got this code (P1349) right after changing the timing belt a fixing an oil leak coming out of a seal (right above the oil tank). Replaced the whole thing and did an oil change as well. The engine runs fine. Just the check engine and trac off light.
wmatos is offline  
post #42 of 181 (permalink) Old 10-07-2009, 10:51 AM
Newbie
 
Join Date: Jan 2003
Location: Caguas, PR
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
I have code P1349. I had a mechanic do some repair and I got the code P1349 a few minutes after I drove off. They fixed and oil leak coming out of one of the seals, change the timing belt, oil change...etc. What could be the problem? Eminence mentioned about being the VVTI solenoid! Where is this located? I could do this work myself. I changed the spark plugs and cable thinking it was this, although I needed to do them anyways. The car runs great. The only thing is the lights, Check Engine and Trac Off.
wmatos is offline  
post #43 of 181 (permalink) Old 10-07-2009, 07:11 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
Hi

I got an CEL and a scan showed code P0174. System too Lean Bank 2


Question: Since only the bank 2 error is popping up, would that mean the error is solely in the B2S1 O2 sensor? or could the problem still be somewhere with fuel injectors/MAFS/fuel pressure/other O2 sensors?
Spedmen is offline  
post #44 of 181 (permalink) Old 10-07-2009, 07:29 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
 
driving with P0174

I got a P0174 Code, but no p0171, I cleaned the MAFS but CEL still on. I got to drive from san diego to LA and back tomorrow. will the car be fine or should I rent?
Spedmen is offline  
post #45 of 181 (permalink) Old 10-07-2009, 09:43 PM
Immortal
 
acumenhokie's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Wilmington, DE
Posts: 23,115
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
           
Clean your MAF it takes 10 minutes. I'd say you'll be OK.

IS300 Alumni
acumenhokie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > Lexus IS > Basic Help & Repair

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CEL Code P1121...help cjrubio29 General Discussion 10 03-07-2017 10:59 PM
HELP getting CEL code. chriscrystalIS General Discussion 9 08-11-2009 10:55 PM
CEL Code: P0430 bmwmike Basic Help & Repair 14 04-05-2009 09:32 PM
help with this CEL code ksoazn IS300 Owner's Forum 1 09-12-2007 08:57 AM
Got my cel code! Hirun Go Fast Stuff 30 07-30-2005 05:51 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome