Lexus IS Forum

Lexus IS Forum (https://www.my.is/forums/)
-   Basic Help & Repair (https://www.my.is/forums/f115/)
-   -   CEL Code Database - Ask Question's Here (https://www.my.is/forums/f115/cel-code-database-ask-questions-here-394782/)

kayotik 03-04-2009 01:58 PM

CEL Code Database - Ask Question's Here
 
First, check your problem codes here:
OBD-II Check Engine Light Trouble Codes

Then, ask your question (if you have any) and members will answer them to the best of their ability.

Thanks

acumenhokie 03-04-2009 03:02 PM

:hug:

rvalero 03-04-2009 05:47 PM

Great idea. This should be helpful for the numerous CEL threads we get every week.

krnlight 03-08-2009 03:14 PM

I might as well start then lol...I just pulled the codes from my car and I get the codes p0110 and p0430. Would this be the o2 sensor or am I looking at the cat as well?

kayotik 03-08-2009 03:31 PM

PO110 seems to be your Air Fuel Metering.. that would point me (i would think) to the MAF sensor. You may have to clean that out, and the worst case would be to replace it ($150)

PO430 is catalytic convertor failure.. which means you'll probably have to get a new cat.

krnlight 03-17-2009 02:06 PM

Thanks for the assist, I found out that besides my MAF sensor being dirty, my alternator gave out so I replaced it too and it seems to have gotten rid of my CEL codes period. I have a feeling though I'm going to have to replace the battery as well since it is getting up there in age.

SnIS300 03-20-2009 06:31 PM

Help, I failed emissions!
 
I have an 2004 IS with 80k miles and I have 4!!! error codes! I am in a slump right now and don't can't afford a high bill to get all of these fixed. I need a good solution on the best steps to approach to get this fixed, asap. Do I need to go to a shop and pay them to run a scan? please help guys:confused:

Error Codes
P0154- no circuit activity detected
P0430- catalyst efficiency below threshold-bank 2
P2127- AF sensor signal stuck lean 21
P0153- circuit slow response

chicotunner07 03-29-2009 06:10 PM

got a check engine light, checked the code

came up p0141, heater circuit malfunction

appears to be faulty 02 sensor, how do i know which one? and where the best place to buy one?

f4tman 03-30-2009 06:56 PM

is there a manual way of finding the codes without a scanner?

kayotik 03-30-2009 07:00 PM

:lol::lol:

no.

:lol:

MrGregski 03-30-2009 07:04 PM

Just noticed it James. Great sticky.

DaRealone 04-22-2009 10:44 AM

hey,i plugged the scanner in and got p0171 and p0174 i also got the same numbers with a p and d....any ideas? the scanner says its system too lean any help is appreciated thanks.

acumenhokie 04-22-2009 10:47 AM

Quote:

Originally Posted by DaRealone (Post 5833808)
hey,i plugged the scanner in and got p0171 and p0174 i also got the same numbers with a p and d....any ideas? the scanner says its system too lean any help is appreciated thanks.

Start here:
https://my.is/forums/f87/two-codes-po171-po174-265993/
https://my.is/forums/f87/check-engine-light-316394/
https://my.is/forums/f87/help-p0171-p0174-255303/

goinbacktokali 07-15-2009 04:53 PM

p1349 code mechanic trouble
 
hi, ive got an 02 IS auto

i had error code p1349, took the car to the mechanic and they told me my vvt solenoid needed to be replaced so i had them do that along with some other work (timing belt, water pump)

picked the car up and 20 miles later the same code came up

took the car back in and they said they had put the solenoid in incorrectly which took them all day to fix and then they took half of the next day to fix the timing

picked the car up and 2 miles later the same code came up

took the car back and they have it now and are still working on it

Are there other areas they should be checking out for p1349?
Could the CEL be malfunctioning and should they be able to figure that out easily?

Any help is appreciated and let me know if I should provide more info. thanks

natodog 07-15-2009 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by goinbacktokali (Post 5930944)
hi, ive got an 02 IS auto

i had error code p1349, took the car to the mechanic and they told me my vvt solenoid needed to be replaced so i had them do that along with some other work (timing belt, water pump)

picked the car up and 20 miles later the same code came up

took the car back in and they said they had put the solenoid in incorrectly which took them all day to fix and then they took half of the next day to fix the timing

picked the car up and 2 miles later the same code came up

took the car back and they have it now and are still working on it

Are there other areas they should be checking out for p1349?
Could the CEL be malfunctioning and should they be able to figure that out easily?

Any help is appreciated and let me know if I should provide more info. thanks

first of all how do you put a vvt actuator in backwards? and fix the timing? this is an INTERFERENCE motor, if the timings off you got bent valves, sometimes if your oil does not show up on the dipstick or your motor is sludged your vvt actuator wont work because its not getting oil pressure,

did it idle rough?


All times are GMT -6. The time now is 05:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
my.IS is not affiliated with Lexus. We are an enthusiasts' site.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome