SRT Turbo Installed-I need some answer or explainations to these OBD-II error codes: - Lexus IS Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 02-28-2005, 03:29 AM Thread Starter
Aficionado
 
jamessinh's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Arizona
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
SRT Turbo Installed-I need some answer or explainations to these OBD-II error codes:

After having my turbo kit install and getting the Haltec F10X base map clean up a little bit to do normal drive to and from work, I invested in an OBD-II scanner to check up on the codes being thrown out by the stock ECU.

Here is the way it happen:

At first I only get these codes doing daily drive to and from work(hardly or little boosting. Boost controller set 6-7 psi )

Innitial spark plugs used were (NGK BKR7EIX-11) gap at .28-.29. , I got these codes after turbo install:

P0300-multiple cylinder misfire
p0304-misfire in cylinder 4
p0305-misfire in cylinder 5
p0306-misfire in cylinder 6
p01346-manufacture control ignition system or misfire
P0172-System Too Rich - Bank No. 1.
p0175-system Too Rich - bank No. 2.

Went to get tune at Dyno Comp in Scottsdale, AZ
to get the Haltech F10X base map clean up.

Car ran a lot better after tunning. Was told to come back for them to clean up the throttle response area of the map. So I begin normal daily commute to and from work

two weeks later: car still runs fine then

Last night on my way home from work, ran into a couple of A**ss in a Mustang GT , I decided to gun it after the fact that I had change out new spark plugs that morning ( NGK BKR7EIX, Part# 2667 gap at .28) went home and check OBD-II and found additional new codes along with the old ones:

addtional new codes are:
p0130- sensor circuit malfunction bank 1 sensor 1
p0133- CKT slow respond bank 1 sensor 1
p0150-sensor circuit malfunction bank 2 sensor 1
p0153-CKT slow respond bank 2 sensor 1

I need some explaination and help in resolving these codes.

Other than these codes, my car seem to run fine. BTW I kick the GT A++ss three times before he calls it quit.
Thanks

2002 SRT Stage 2 - Sold
2007 GX470 ML Package, Nav-Hack, Leds inside and out, 4300K Hid Kits (H11,H3) Completed....
2007 IS350 ML Package, X-Package Lip, OEM 4800K Hid Fogs, PIAA Leds City Lights, Fabulous Inferno Oval Exhaust, Teck Pro Grounding Kit, Nav-Hack, more to come.....
2004 Yamaha YZF-R1, Two Brothers Racing Carbon Fiber Slip-On Exhaust Systems, 6000K Hid Low/High, 2 Watt Led City Lights
jamessinh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 02-28-2005, 05:29 AM
Addict
 
IS300AllShow's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Mid West
Posts: 2,033
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
           
have you tried to contact MO at SRT sure he would know what the codes were and what might be causing them. Think that would be a good place to start.
IS300AllShow is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 02-28-2005, 08:55 AM
Podiatrist
 
Join Date: Oct 2000
Location: MA
Posts: 23,616
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
           
I think you need to find out your AF ratios.

The f10x does not touch timing so your missfire and ignition system error codes are real.
Did you reset your battery or clear the codes after you changed your plugs? (are all these codes new or could some of them be due to fouled plugs)

If you're consistently running rich all the time you could have messed up your primary 02 sensors, causing your sensor 1 malfunctions.

difficulty 2001 6spd
difficulty 2008 Audi A4 2.0T S-Line
difficulty 1999 Dodge Dakota Extended Cab

Boost Stage 9.35++* BPU*3 (Rebuilding the blue deep throat)
First built 2JZ-GE Tri-Turbo
(3) GT40R, 264 cams, 850cc, J&S, V160, Haltech E6X, portmatched head, Q45 TB
SophieSleeps is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 02-28-2005, 06:57 PM
Guru
 
Join Date: Apr 2003
Location: Phoenix, AZ
Posts: 7,564
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
           
did you fry your o2 sensors already? if i could take a look at the o2 sensors and wideband radings that would help alot.

your initial CEL codes after turbo install is expected.

-)Signal Soldier(-
06 ZCP JB M3 Active Autowerke Stage 3
sold 04 TCM sold 03 AR A650E sold 02 GGP 5SPD R.I.P. 10/31/04 01 MSM
AltezzaBob is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 02-28-2005, 07:01 PM
Podiatrist
 
Join Date: Oct 2000
Location: MA
Posts: 23,616
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
           
Bob, I never had CEL codes. Not rich/lean, nor missfire. Something else is going on.
The f10x doesn't touch ignition.

difficulty 2001 6spd
difficulty 2008 Audi A4 2.0T S-Line
difficulty 1999 Dodge Dakota Extended Cab

Boost Stage 9.35++* BPU*3 (Rebuilding the blue deep throat)
First built 2JZ-GE Tri-Turbo
(3) GT40R, 264 cams, 850cc, J&S, V160, Haltech E6X, portmatched head, Q45 TB
SophieSleeps is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 03-01-2005, 10:03 PM
Aficionado
 
Join Date: Jan 2003
Location: Chicago
Posts: 983
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
   
No offence Sophie... but I always thought you were a girl. You cant blame me.. its your name and picture.
HomieDntPlayThat is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 03-02-2005, 12:26 AM
Podiatrist
 
Join Date: Oct 2000
Location: MA
Posts: 23,616
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by HomieDntPlayThat
No offence Sophie... but I always thought you were a girl. You cant blame me.. its your name and picture.
I thought you were bald down the center of your head

difficulty 2001 6spd
difficulty 2008 Audi A4 2.0T S-Line
difficulty 1999 Dodge Dakota Extended Cab

Boost Stage 9.35++* BPU*3 (Rebuilding the blue deep throat)
First built 2JZ-GE Tri-Turbo
(3) GT40R, 264 cams, 850cc, J&S, V160, Haltech E6X, portmatched head, Q45 TB
SophieSleeps is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 03-02-2005, 07:42 PM
Aficionado
 
Join Date: Jan 2003
Location: Chicago
Posts: 983
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
   
what gave you that idea?
HomieDntPlayThat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > 1st-Gen IS300 > Go Faster

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome