2001 Lexus Is300 - 2JZGTE VVTi Single Turbo, Stock ECU, Won't Idle After It Starts! - Lexus IS Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 10-15-2017, 09:23 PM Thread Starter
Lurker
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
 
2001 Lexus Is300 - 2JZGTE VVTi Single Turbo, Stock ECU, Won't Idle After It Starts!

As the title states...

I have a 2001 Lexus Is300 that I have converted to a 2JZGTE VVTi (Aristo Swap)

Little back ground on the car:

Car was running a month ago on the stock twin turbo setup, I pulled the twins due to turbo seal failure and oil sneezing out of the BOV.

I purchased a Driftmotion Billet 6262 Kit and installed it onto the car.

I then re-installed the motor and hooked everything up exactly the same, minus the VSV connectors that were used for twin turbo operation. (Many people have told me to just zip tie or tape them off to the side because they aren't needed.)

Car starts when it wants to but it doesn't stay on. It will not idle and it sounds like its hesitating or misfiring. KEEP IN MIND, the motor ran FLAWLESSLY the month previous.

The only thing I have added was the 6262 Kit, a 3" Straight Pipe Exhaust, Custom Intercooler Piping, and a Tial Q 50mm BOV.

Car won't idle.

Please help. Lol
Evol300 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-16-2017, 07:54 AM
Lurker
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
 
Any possible vacume leaks? A severe enough one would probably keep you from idling. What did you do with the lines that come from that canister on the driver's side, which is utilized on the TT setup?
akarilo is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 10-16-2017, 09:57 PM Thread Starter
Lurker
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
 
Quote:
Originally Posted by akarilo View Post
Any possible vacume leaks? A severe enough one would probably keep you from idling. What did you do with the lines that come from that canister on the driver's side, which is utilized on the TT setup?


Got it figured out, somehow the motor flooded with fuel, the plugs fouled and wouldnít keep sparking. Changed the plugs, tightened the throttle cable a smidge, and itís running perfect. It does die on fast deceleration, but I think thatís due to the amount of fuel being dumped. It fires right back up.

Thanks for the reply!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Evol300 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > 1st-Gen IS300 > Go Faster

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The NA-t Encyclopedia jayspkr Go Fast Stuff 6 Yesterday 09:04 AM
Seshween's 2JZGTE VVTi Single Turbo w/AR5 IS300 Build Seshween Member Build Threads - Lexus IS only 20 07-08-2017 05:32 PM
FS: NEW CX Racing Turbo Kit + Extras for 01-05 IS300 StreetShotz Canada 8 12-09-2015 03:45 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome