Gas guage stuck on E (Light On) - Lexus IS Forum
User Tag List

 1Likes
  • 1 Post By 01 SolarYellow
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 11-12-2018, 11:56 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2018
Location: Mpls, MN
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
 
Gas guage stuck on E (Light On)

as the subject states My dash gas gauge sensor went all the way to E after a bad autoshift and the light came on. curious as to what this is. its my daily driver and i wont be driving anywhere until its fixed out of fear of getting caught out in the cold weather on a empty gas tank. Hope any of you guys can help.

Thank, Nick.
Nickinator1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 11-13-2018, 05:03 AM
Enthusiast
 
Join Date: Dec 2010
Location: Marietta
Posts: 1,386
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 321 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by Nickinator1 View Post
as the subject states My dash gas gauge sensor went all the way to E after a bad autoshift and the light came on. curious as to what this is. its my daily driver and i wont be driving anywhere until its fixed out of fear of getting caught out in the cold weather on a empty gas tank. Hope any of you guys can help.

Thank, Nick.
Replace the fuel pump assembly. The sensor is made into it.
Nickinator1 likes this.
01 SolarYellow is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 11-13-2018, 02:33 PM
Mr. Roo
 
TobiasSing's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Near DC
Posts: 9,079
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 582 Post(s)
           
I wonder what caused that to happen. Let us know if you get it working/fixed again
TobiasSing is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 11-22-2018, 07:46 AM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2018
Location: Mpls, MN
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
 
Is working again, on and off, and glitchty. Haven't had time to figure it out. Anyone have something similar please post.

Nick
Nickinator1 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 11-22-2018, 07:34 PM
Enthusiast
 
Join Date: Dec 2010
Location: Marietta
Posts: 1,386
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 321 Post(s)
           
Quote:
Originally Posted by Nickinator1 View Post
Is working again, on and off, and glitchty. Haven't had time to figure it out. Anyone have something similar please post.

Nick
If it is glitchy. Then I would look at connections or a broken wire.
01 SolarYellow is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 11-25-2018, 07:55 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2018
Location: Mpls, MN
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
 
When it's cold, like around freezing, it doesn't work. But when I first pull it out of the garage it works. Huh?
Darcie
Nickinator1 is offline  
post #7 of 6 (permalink) Old 11-25-2018, 07:58 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Aug 2018
Location: Mpls, MN
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
 
dup post

Last edited by Nickinator1; 11-27-2018 at 04:37 PM.
Nickinator1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Lexus IS Forum > Owner's Forums > SportCross Owner's Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Lexus IS Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself. If your address is invalid, you will likely lose access to the site.

Email Address:
OR

Log-in











Current users viewing this Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lexus IS Fog Light LED Bulbs! Install Video! Luxeon LED Replacement Housings! New SLF Diode Dynamics Diode Dynamics 12 06-21-2018 04:28 PM
bad gas messed up o2 sensor? FrankieCarbone General Discussion 4 07-23-2017 04:12 AM
Car stalls out after pumping gas Zachj General Discussion 4 04-07-2017 03:49 PM
Gas Cap Code Won't Clear galaxy General Discussion 9 05-07-2016 09:02 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome